“Een goed design is onzichtbaar”

In de eerste Expozed Talk van het nieuwe jaar is Saskia langsgeweest bij Visual Designer Gyor Moore. We hebben hem eerder gezien in de Hottermanday en we kunnen je verzekeren; deze man is meer dan alleen hot! 

Gyor
Ik ben Gyor Moore. Ik ben 25 jaar en ik woon in Rotterdam. Ik ben freelance Visual Designer; mijn specialisatie ligt op het gebied van Art Direction en Branding, maar ik ontwerp ook websites en mobiele apps.

Stijl
Minimalistisch. Simplistisch. In eerste instantie als ik met een design begin ga ik all out, daarna trek ik alles weg wat overbodig is. Ik vind dat als je product goed is, dat je niks extra’s hoeft toe te voegen. De kern van het design moet gewoon goed in elkaar zitten. Bij mijn designs zie je niet meteen dat het gedesigned is. Een goed design is onzichtbaar.

gyormoore.com

Werkplek
Ik werk voornamelijk thuis. Ik verander mijn eettafel dan in een ministudio. Soms werk ik met collega’s uit de designwereld samen bij mij thuis. Dat is fijn om te sparren. Als het mogelijk is, werk ik ook graag bij de opdrachtgever op kantoor.

Inspiratie
Ik heb vier blogs waar ik vaak heen ga voor inspiratie; Dribble, Behance, Abduzeedo en Muzli. Meestal begin ik mijn dag met het checken van deze blogs. Een designer waar ik veel over lees is Nguyen Le; ik vind zijn simplistische en esthetische manier van denken heel mooi. Chris Stamp is ook een designer waar ik veel inspiratie van opdoe. Hij is een echte designthinker, en hij wordt voor veel verschillende fashion projecten gevraagd. Hij produceert heel veel moois en limiteert zich niet tot alleen fashion; dat vind ik heel tof.

Als ik kleur draag, dan is het ook meteen de felste rood en de felste geel

Kledingkast
Kleding moet voor comfortabel zijn. Als ik een spijkerbroek aan heb en ik kom thuis, is dat het eerste wat ik uit doe. Comfortabel past heel erg bij mij. Ik hou van lekker groot en veel lagen. Ik heb weinig zwart in m’n kast hangen. Mijn stijl in mijn werk en mijn interieur is heel erg zwart/wit, behalve mijn kledingstijl. Ik draag wel veel wit; in wit shine je lekker. Ik draag ook veel onverzadigde kleuren; dus veel denim en grijs. Ik draag bijna geen felle kleuren, maar als ik kleur draag dan is het wel meteen de felste rood en de felste geel; soms wil je opvallen en dan is full color wel de beste manier om dat te doen.

Livingroom Gyor

Shopgedrag
Mijn shopgedrag bevind zich vooral thuis. Als ik shop, is dat eigenlijk altijd online. Ik heb ook een fashion blog daarover; Only the flyest. Online kun je bestellen wat je wilt. Ik koop dan vaak van het zelfde meerdere maten en kleuren en dan pas ik het thuis. Wat niet goed is, stuur ik gewoon weer terug. Mijn huis is mijn pashok. Ik investeer de laatste tijd ook meer in kleding. Daarmee bedoel ik dat ik niet veel impulsaankopen meer doe. Verder kijk ik niet naar trends. De shops waar ik online shop zijn Asos, Zara, COS, Urban Outfitters en Weekday. Als ik een keer ga shoppen in de fysieke winkel, dan ga ik wel een hele dag, trek ik makkelijke kleding en schoenen aan en plan ik het vantevoren in. En dan vermijd ik het liefst de grote ketens.

Wat heb je nu aan?
Schoenen van PUMA, van Chris Stamp. Joggers van Uniqlo. Ik heb deze in alle kleuren en het is een soort stretch stof dus ik kan er echt alles in doen.

Oversized Puma Sweater en een grote zilveren pinkring, maar dan om mijn ringvinger. Accessoires kunnen de outfit complimenteren, maar ze hoeven niet op zichzelf te staan. Bij een basic outfit is het leuk om te combineren.

Stylicoon
Ik heb wel een aantal mensen waarvan ik de kleding tof vindt, maar ik vind dat als je draagt wat jij wilt, ben je sowieso een icoon in a way. Om namen te noemen: Bokoesam en Ronnie Flex durven qua fashion meer dan de rest en dat vind ik wel tof. Jaden Smith vind ik ook uitgesproken in zijn kledingstijl en draagt echt een statement uit en opent een discussie; dat dat met kleding kan, vind ik heel nice.

Typisch Gyor
Moeilijke vraag. Wat misschien frappant is, is dat ik veel veel magazines en boeken heb, maar ik heb ze nog nooit gelezen.

Dromen
Ik hoop dat ik met veel creatieve mensen mag werken en toffe dingen mag maken; van concept tot eindresultaat.

Gyor at work

Houdt Gyor in de gaten; we gaan nog veel van hem zien en horen! Volg Expozed op instagram en facebook en ontdek nog meer tof talent!

Meer fashion inspiratie opdoen? Check fashionblog Hotterdan.

De volgende expozed talk komt 25 januari uit!

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *