“Mijn enige grote passie is mooi haar maken en hoe leuk is het om dat als eigenwijze bazin te kunnen doen”

Er ligt weer een nieuwe Expozed Talk klaar. Deze week ging Saskia langs de gloednieuwe kapperszaak van Wendy van Nielen, het Haarpand. Deze dame weet wat ze wilt en gaat daar 100% voor. Lees gauw verder.

Wendy
Ik ben Wendy van Nielen; kleurspecialist en sinds kort eigenaresse van Het Haarpand. Ik ben 30 jaar en ik kom uit Rhoon, maar ik onderneem veel in Rotterdam. Ik heb aan de Nederlandse kappersakademie gestudeerd en ik wist altijd al dat ik haarspecialist wilde worden. Daarnaast geef ik ook trainingen voor Ghd stylingtools en kleurtrainingen voor Wella professionals.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Het Haarpand
Sinds 1 mei dit jaar, zit ik met Het Haarpand aan de Vijverhofstraat 80 in Rotterdam. Ik wilde al heel lang een eigen zaak; mijn enige grote passie is mooi haar maken en hoe leuk is dat om als eigenwijze bazin dat te kunnen doen. Dit pand heeft de visie en de passie nog meer versterkt, vooral het decor en de uitstraling van het pand; de industriële look.

‘Het Haarpand kan je vinden via de website, Instagram en Facebook

 

Specialisme
Ik doe alles; ik werk met natuurlijk haar, ik knip en blond kleuringen is mijn specialisme bij zowel mannen als vrouwen. Ik ben gek op grote veranderingen zolang het haar van goede kwaliteit blijft natuurlijk. Kleur is overal, als er geen kleur zou zijn zou de wereld een stuk saaier zijn. Ik hou van haar dat bij iemand past en dat ik dat kan creëren. Om kleurspecialist te worden moet je allerlei trainingen volgen, in mijn geval heb ik dit vanuit Wella Professionals gedaan.

Producten
Ik werk met Wella kleur omdat het altijd alles aantikt, altijd de goeie kwaliteit biedt en doet altijd alles wat ik van een kleurproduct verwacht. Verder is Wella kleur heel fijn en kan je er alle kleuren mee maken, je kan de kleur heel vol en rijk kleuren maar ook veel natuurlijke kleuren creëren.

 

 

Kevin Murphey is een jong, fris product. Het is vegan en wordt niet op dieren getest; ik sta daar heel erg achter. Alle verpakkingen zijn recyclebaar en er zitten geen siliconen in. Als ik kan bijdragen aan het behoud van de natuur dan doe ik dat graag; je krijgt bij mij bijvoorbeeld ook geen bonnetje uitgeprint mee.

Inspiratie
Instagram, bloemen, gebouwen, reizen, make-up, dingen om me heen en dat kan grafisch zijn maar kunnen ook vormen zijn. Wat ik bijzonder vindt, is de band die iemand heeft met zijn haarspecialist; iemand vinden die je begrijpt en je nog mooier kunt maken dan je al bent, en bovenal vertrouwd. Ik ben niet iemand die heel erg fan is van 1 bepaalde haarspecialist, ik haal overal mijn eigen inspiratie vandaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kledingkast
Veel zwart; in de kapperswereld draag je veel zwart, dat is sophisticated chique; het is herkenbaar en onopvallend. Privé draag ik ook veel kleur; zachte tinten vooral. Ik ben helemaal gek van sneakers van NIKE. Kortom, een hele wisselende stijl maar wel altijd vrouwelijk.

Accessoires
Ja, van Anna+Nina, de ketting heb ik van m’n ouders gekregen op m’n 18e verjaardag en draag ik nog steeds elke dag. Ik hou van minimalistisch. Ik heb veel accessoires van Cos; de Scandinavische look vind ik mooi.


Shopgedrag
Sinds een jaar is m’n shopgedrag veranderd. Mijn geld gaat nu meer uit aan de zaak, alles wat je hier ziet is online gekocht. Ik shop veel bij Cos, Weekday en Bijenkorf; al is het alleen maar even voor de accessoires, oh ja en bij Skins voor huidproducten.

Guilty pleasure
Chocola en foute series kijken zoals Love Island, maar Sex in the City kan ik ook heel erg van genieten.

Wat heb je nu aan?
Slangenlaarsjes van Sascha, pantalon van de H&M, een top van Cos, horloge van Cluse, armbanden ook van Cos, oorbellen van Anna+Nina, make up van Laura Mercier en mijn haar is altijd gekleurd met Wella.

Stylicoon
Eerlijk gezegd heb ik dat niet; ik vind de stijl van Alexa Chung wel heel tof.

Meer fashioninspiratie doe je op bij fashionblog Hotterdan

Typisch Wendy
Haar zus die bij het interview zat, beantwoord deze vraag met: “Heel gedreven, ze weet heel goed wat ze wilt, ze durft grote stappen te ondernemen om succesvol te worden en daarbij is ze ook een beetje eigenwijs”.

De volgende Expozed Talk komt 31 mei uit. Volg ons ook opInstagram en Facebook.

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *