Emotie maakt ons allemaal gelijk, want we voelen allemaal

Saskia ging in gesprek met Süeda Işık, een jongedame die weet wat ze wilt, weet waar ze voor staat en een aantal eigenaardige gewoontes heeft. Lees het allemaal in de nieuwe Expozed Talk.

Süeda
Ik ben Süeda, ik ben 21 jaar en ik kom uit Schiedam. Ik zie mijzelf als een activist en een journalist. Ik hou ervan als mensen ergens voor staan, ik laat zien dat het mogelijk is om een moslimfeminist te zijn en dat het ook leuk is. Daarnaast schrijf ik voor Noisey, en voor Doetank peer, een activisme organisatie, organiseer ik acties en daaromheen onderzoek en schrijf ik voor ze.

Sueda

Journalist
Ik werk als freelance journalist en ik interview mensen voor mijn eigen blog, Süeda Işık. Dare to think is mijn motto. Ik schrijf voornamelijk over jongerenculturen maar soms kom ik met een heel ander idee zoals mijn project ‘OVER LEVEN’.OVER LEVEN

Ik ben random in de stad naast mensen gaan zitten en heb ze ter plekke gevraagd hoe ze zich voelden en terwijl zij vertelden over hun gevoelens maakte ik foto’s van hun ogen en die foto’s heb ik gebundeld in een boekje. Emotie maakt ons allemaal gelijk, want we voelen allemaal.

Download OVER LEVEN: OGEN ALS SPIEGEL VAN DE EMOTIE

Activisme
Ik had nooit problemen met discriminatie of racisme maar hoe ouder ik werd hoe meer ik zag dat dingen krom waren, in plaats van boos te worden dacht ik, ik ga er wat mee doen en zo kwam ik bij Doetank peer terecht; we proberen op een positieve manier aandacht te besteden aan gelijkheid.

Motivatie
Ik word niet als een cliché moslima gezien; ik hou van techno feesten, punk en metal en telkens als ik bij een concert of feest ben, krijg ik opmerkingen over hoe anders ik ben, ik raakte en beetje vervreemd daardoor want we zijn allemaal anders, maar tegelijkertijd ook hetzelfde want we voelen allemaal.

Inspiratie
Menselijk contact, mensen om heen, wat ik zie, nieuwe banden die ik krijg met mensen. Een grote inspiratiebron is Chimamanda Ngozi Adichie. Zij is een feminist uit Nigeria en ze schrijft geweldige boeken over feminisme.

Ambitie
Mijn ambitie is mensen laten zien dat ze niet bang hoeven zijn voor iets of iemand wat anders is.

Sueda

Werkplek
Ik schrijf altijd altijd op de meest publieke locatie mogelijk met heel veel geluid om me heen. Tegelijkertijd observeer ik een beetje en het herinnert me er aan voor wie ik schrijf; voor andere mensen.

Kledingkast
Een stuk of 20 vintage overhemden, in alle kleuren en patronen. Ik draag alleen maar overhemden en jeans van Weekday of Cheap Monday. Ik draag voornamelijk Dr. Martens, die heb ik ook in meerdere kleuren. En soms ook wel sneakers, dan meestal Vans.


Accessoires
M’n hoofddoek is mijn meest kostbare accessoire; ik draag altijd een grijze omdat mijn shirts al veel kleur en vaak drukke prints hebben. Ik draag altijd m’n ringen, (blauwe) als ik kind van m’n ouders gekregen en die witte vond ik gewoon mooi. En dan m’n horloge.

Shopgedrag
Mijn broeken bestel ik altijd online, hetzelfde model in verschillende kleuren. De wijde pijpen model van Cheap Monday en de skinny jeans van Weekday. En mijn shirts haal ik allemaal uit een vintage winkel uit Den Haag waar ze heel veel overhemden hebben met lange mouwen, Vintage Island.

Meer fashion inspiratie op doen? Check fashionblog Hotterdan

Guilty pleasure
ABBA. Ik ben dol op ABBA. Tijdens het studeren of schrijven, neem ik een pauze, zet ik ABBA op, lekker dansen en dan ga ik weer verder.

Wat heb je nu aan?
Schoenen zij van Dr. Martens, gekocht bij Zalando. Broek is van Cheap Monday en shirt is van Vintage Island. Horloge is van Casio en mijn fannypack heb ik bij van Os gekocht.


Typisch Sueda
Ik eet altijd eerst mijn toetje want ik ben altijd bang dat ik te vol zit na het eten.

De volgende Expozed Talk komt 5 juli uit.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *