Ik ben echt jarenlang een jurkjes en rokjes meisje geweest maar dat kan nu niet meer

Deze gloednieuwe Expozed Talk is met een dame met veel pit, kleur en met een duidelijke visie in haar werk en in haar leven. Saskia ging langs bij foto- en videograaf Roselyn van Leeuwen. Saskia en Roos kennen elkaar nog van de middelbare school en hebben elkaar sinds toen ook niet meer gesproken, dus genoeg catching up to do. Lees snel verder en leer Roos beter kennen. 

Roos
Ik ben Roos van Leeuwen. Ik doe 50/50 fotografie en video binnen mijn studio Rooselyn. Ik was begonnen met de insteek als videograaf maar eigenlijk is fotografie ook een groot ding en wordt ik er veel voor gevraagd. Ik merk dat mijn unique selling point een hele simpele is, namelijk dat ik een vrouw ben. Modellen laten me dichtbij komen en vertrouwen me snel.

Roos

Stijl
Door mijn achtergrond als bouwkundig ingenieur, hou ik ervan om mijn fotografie ook op een architectonische manier te benaderen. Brutalisme en lijnenspel zie ik ook erg graag terug in mijn fashion shoots. Het liefst zou ik altijd deze combinatie opzoeken in mijn werk. Mensen portretteren vind ik heel tof maar ze hoeven niet persé herkenbaar te zijn voor mij. Verder houd ik van alles dat shined. Ik zet shiny dingetjes in tijdens shoots voor extra kleur of flair. Daardoor is mijn videobeeld eigenlijk al is wat het is zonder nabewerking. Het is nog steeds sierlijk en sfeervol maar tegelijk rauw en eerlijk, omdat het is wat het is.


Waar kunnen we je van kennen
Ik ben sinds 3 jaar huisfotograaf bij de SS Rotterdam, en fotografeer o.a. de nieuwe maandgerechten, een nieuw interieur of evenement. Verder maak ik al jaren de video’s voor Zinzi en ben verantwoordelijk voor alle beeldbewerking. En sinds kort werk ik ook voor JAN magazine als videograaf.

Inspiratie
Ik haal mijn inspiratie het meeste uit Instagram, ik kan echt intens naar beelden kijken en ervan genieten. Ik sla mooie beelden natuurlijk op en die kijk ik na, niet om na te maken maar meer ter inspiratie. Oh ja een grote inspiratiebron is ook mijn vader en zijn werk. Mijn vader is kunstschilder; hij schildert ‘natuurgetrouw surrealisme’, dus op het eerste oog zie je een beeld van een stad maar als je goed kijkt zie je bijv. ook ergens pinguïns lopen. Het is natuurlijk en onnatuurlijk tegelijk en het leert je goed te observeren. Fascinerend vindt ik dat.

Ambitie
Ik wil niet tot een groot bedrijf uitgroeien met een kantoor waar veel mensen voor me werken. Wat ik wel leuk vind is om met mensen samen te werken, te inspireren en om mensen dingen te leren; dat mensen mij als inspiratie zien. Elk jaar geef ik mezelf een nieuw doel, het eerste jaar was hectisch en pakte ik alles aan wat ik aangeboden kreeg, het tweede jaar heb ik geleerd wat ik niet en wel leuk vindt en dit jaar is het doel om m’n planning wat rustiger te krijgen want het is nog steeds gekkenhuis. Het liefst zou ik 3 of 4 toffe bedrijven hebben waar ik voor werk en daarnaast meer autonoom werk maken.

Heb je ook eigen werk
Ik heb een expositie in Niche Flowers op de Nieuwe Binnenweg waarbij ik fotografie van architectuur heb gecombineerd met de natuur. De architectuur is gefotografeerd in Rotterdam en Parijs en de natuur in Marokko en Thailand. Ik laat deze twee werelden in elkaar overlopen of elkaar versterken. Het is een serie van 6 foto’s. Het hangt er nog tot 10 mei.

Guilty pleasure
Kom ik toch weer op alles wat shined. Ik heb op een shoot altijd “een dingetje”. Dat dingetje is een holografisch plastic kinderspeeltje.. Als je dat voor de lens houdt krijg je super mooie gekleurde flairs. Eigenlijk heeft er een verschuiving plaatsgevonden van guilty pleasure naar lifestyle.

Kledingkast
Ik hou heel erg van kleur; veel te veel kleur. Ik heb soms dat ik een rare groene outfit aan heb met een paarse jas omdat ik dan geen andere jas heb wat erbij past. Ik heb meer zwart toegevoegd voor m’n werk eigenlijk. Ik moet vaak zwart, want kleur reflecteert teveel in het beeld. Ik moet vaak netjes op set staan, bijv. op de SS Rotterdam als ik een partij moet fotograferen denk ik er wel over na wat ik aan trek. Ik voel me vaak op set dan ook niet echt mezelf qua kledingstijl, dus ik ben nog zoekende om mezelf te zijn qua kledingstijl tijdens werk. Ik ben echt jarenlang een jurkjes en rokjes meisje geweest maar dat kan nu niet meer; tijdens werk sta ik altijd vaak in oncharmante houdingen dat een rokje gewoon niet kan. Verder heb ik 0 paar sneakers en draag ik het liefst hakken. Ik heb 2 spijkerbroeken, maar die heb ik gekregen, ik zou het zelf nooit kopen.

Accessoires
Nee eigenlijk niet, alleen het enige wat ik nu aan heb.

Shopgedrag
Ik heb eigenlijk geen tijd om te shoppen, het enige wat ik doe is af en toe ‘s avonds online shoppen. Ik vind Asos altijd heel fijn omdat daar alles is. Als ik even de stad in ga, ga ik naar Cos en Monki. Wat ook nog weleens gebeurt, is dat als ik ergens langs een etalage loop en ik zie iets dan pak ik het wel even snel mee. De TK Maxx vind ik eigenlijk verschrikkelijk maar soms kom je daar echt pareltjes tegen; ze hebben daar hele grote merken. Ik heb twee oudere zussen en daar krijg ik ook veel kleding van, maar ook van vriendinnen. Oh ja en ik moet voor de Zinzi shoots vaak naar Spanje en daar is de Zara veel goedkoper, dus die probeer ik altijd mee te pakken, al is het maar even snel op het vliegveld.

Wat heb je nu aan?
Mijn schoenen zijn van Dr. Martens.

  

Sieraden allemaal van Zinzi. Ik draag alles door elkaar; goud, zilver en rose, dat interesseert me niet. Het gaat me om de vormen, die zijn simpel en doen me denken aan architectuur. Mijn pak is van de Monki.

Roos

Typisch Roos
Shiny glitter colorfull

Nog niet genoeg fashion inspiratie opgedaan? Check Hotterdan voor meer fashion tips.

De volgende Expozed Talk komt op donderdag 3 mei uit. Volg Expozed ook op Instagram en Facebook.

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *