“Minimalistisch, vrouwelijk en handgeschreven; dat zijn de drie dingen die ik kan benoemen als mijn stijl” 

Saskia Piqué ging voor de Expozed Talk van deze week in gesprek met Visual designer Mercedes Francis. Ze houdt van alles wat panterprint heeft en kan ook nog eens een mooi logo in elkaar zetten. 

Mijn naam is Mercedes Francis, creative mind, 24 lentes jong en ik woon onder de rook van Rotterdam; Ridderkerk. Ik heb Grafisch vormgeven gestudeerd op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Sinds twee jaar ben ik werkzaam bij Coolblue als digital designer en freelancer by Mercedes Francis en met collegavriendin Michelle van Woensel van Mies Media werken we samen aan creative content.

Stijl
Minimalistisch, vrouwelijk en handgeschreven. Dat zijn de drie dingen die ik echt kan benoemen als mijn eigen stijl. Ik hou er ook van als icoontjes/illustraties net niet helemaal kloppen, bijvoorbeeld een streepje dat niet helemaal recht is. Maar natuurlijk kan ik heel mijzelf ook heel goed vinden in bestaande huisstijlen of strakke designs, dit zie je ook terug in mijn portfolio.

Werkplek
Mijn werkplek is lekker variërend; eigenlijk kan ik overal ter wereld werken; thuis aan de eettafel met een lekker muziekje erbij is heel fijn en in het weekend lekker in een koffiebar. Ik ga vaak met Michelle van Woensel in een barretje werken en dan inspireren we elkaar.

Inspiratie
Ik heb vooral één persoon die mij inspireert en dat is Anna Nooshin. Toen ik haar ontdekte is het eigenlijk allemaal een beetje begonnen. Haar boeken en haar blog vind ik echt heel tof. Van haar heb ik geleerd dat als je iets wilt bereiken dat je er echt voor moet gaan, en dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan maar als je voor jezelf kiest, ondanks wat anderen vinden, dat je daar het gelukkigst van wordt. Anna Nooshin is vanuit niks begonnen, het is niet aan komen waaien en dat vindt ik mooi.

Mercedes
@ninebar


Ambitie
Ik heb wel een hele mooie. Ik hoop dat ik eind 2018 nog bij Coolblue kan werken met iets minder uren zodat ik meer freelance opdrachten mag doen, zowel in Nederland als in het buitenland.

Kledingkast
Heel veel troep. Troep bestaat vooral uit truien. Vroeger droeg ik alleen maar zwart en daar ben ik nu van afgestapt. Wat ik nu het meest draag is zwart gecombineerd met wit, grijs en beige. Ik heb heel veel sneakers en ik ben gek op panterprint. Panterprint is echt iets van de laatste tijd, ook al is het heel lelijk, zou ik het kopen; alles voor de print.

Mercedes

Accessoires
Jazeker! Ik ben gek op de oorbellen (ringetjes) van &other stories die ik nu in heb. Mijn ketting is van Anna Nina Amsterdam; de M ketting en de hartketting komt uit een boetiekje uit Parijs. Meestal draag ik dezelfde accessoires; ik hou van de minimalistische stijl. Mijn horloge wissel ik wel vaak af, ik heb ook een Morris Ivy horloge met panterprint. 

Wist je dat je Expozed Talk ook op Hotterdan kan lezen en nog meer fashion inspiratie op kan doen?

Shopgedrag
Best wel verschillend, online shop ik meestal accessoires, dan kan je denken aan hoedjes, sieraden en daar zit natuurlijk weleens een shirt bij. Als ik een dagje ga shoppen kom ik vaak met niks thuis. Als ik na werk nog even snel door de stad loop, dan kom ik met tassen vol thuis. Favo shops: my jewellery, &otherstories. Imagine by Kim, Monki & Topshop vind ik ook heel leuk. Meestal haal ik m’n basics bij Zara en H&M.

Guilty pleasure
Vlogs kijken; ik volg alle vloggers die je kan bedenken, zoals blond tigers, vloggloss en Fred van Leer. Ik heb zelf ook nagedacht om te gaan vloggen, maar ik vind mezelf verschrikkelijk op video.

Wat heb je nu aan?
Schoenen: mostwantednl. €39,95
Broek: Topshop, van de petit afdeling die zijn precies op maat voor mij, ze zijn nooit te lang. Heel fijn. €29,95.

Trui: Stradivarius, op Ibiza gekocht.
Ringen: Buddha to Buddha, Brandy Mellville. De ring met het rondje heb ik van een vriendin gekregen. Lippenstift: Mac ‘captive’, dat is echt my alltime favourite.
Tas: van parfois
Jas heb ik in een boetiekje waar ik de naam niet meer van weet.

Stylicoon
Fashion inspiratie haal ik echt van Instagram, van de grote bloggers; meestal kijk ik bij ‘verkennen’ op insta en dan zie ik leuke outfits voorbij komen. Romydfonseca bijvoorbeeld; zij draagt zoveel kleur en verschillende stylen door elkaar, maar ik vind het wel heel tof.

Typisch Mercedes
Ik hou van eten! Een aparte gewoonte als ik bijvoorbeeld een broodje eet met een kontje of korst eraan, dan eet ik het kontje en de korst eerst op en dan bewaar ik de binnenkant voor het laatste, omdat daar het meeste beleg zit.

Dromen
Wat ik heel tof zou vinden, is een eigen productlijn beginnen, dat kan zijn van servies tot notitieboekjes, maar dan waar mijn design op staat. Verder ben ik al zo tevreden met wat ik doe; ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt.

Meer over creatief talent lezen, kijk op Expozed Talk of volg Expozed op Instagram en Facebook.

De volgende Expozed Talk komt 8 februari uit.

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *