Mijn grootste inspiratiebron is liefde

Voor de nieuwe expozed talk ging Saskia in gesprek met Elke Kuijper; ze illustreert op alles wat los en vast zit en heeft een voorliefde voor Rotterdam. 

Wie is Elke?
Mijn naam is Elke. Ik werk bij een mensenrechtenorganisatie als persvoorlichter en social media manager. Ik teken al mijn hele leven, maar heb het in 2015 weet opgepakt. Ik maak illustraties en designs. Ik teken op alles waar op te tekenen valt; mensen maar voornamelijk voorwerpen. Ik woon in Amsterdam maar heb een voorliefde voor Rotterdam; mijn designs zijn in Rotterdam opgepikt en hebben zich hier ontwikkeld. Daardoor was ik veel in Rotterdam en heb ik de stad goed leren kennen.

Nomalanga
Ik heb in Zuid –Afrika gewoond en gewerkt bij de overheid net na de apartheid (1996). Ik had toen een blonde bos krullen en de naam Nomalanga komt eigenlijk daar vandaan. De mensen daar noemden mij zo; het betekent zonsopkomst.

Stijl
Ik vind het altijd moeilijk om mijn stijl te omschrijven, maar andere mensen noemen het tribal en zien er iets Afrikaans in. Ik benoem mijn stijl zelf eigenlijk niet; ik pak een pen en wat in mijn hoofd zit komt eruit. Ik teken heel bewust geen dingen na. Als ik in de flow zit, komt het er vanzelf uit. Meestal zwart op wit en ik ben nu ook witte stiften aan het uitproberen.

Succesjes
Mijn handbewerkte koptelefoon heeft meegedaan aan de modeshows van Lady Africa tijdens Afrovibes in de Kunsthal Rotterdam; diverse sieraadontwerpen gemaakt voor Patty Zomer, deze zelfde sieraden heeft Froukje de Both ook aangehad tijdens een event.

Inspiratie
Mijn grootste inspiratiebron is liefde. In al mijn ontwerpen zit altijd een hartje verwerkt. Ik hou van ronde vormen. Ik heb ook veel gereisd; voornamelijk Azië, Afrika en Midden-Oosten en daar haal ik ook mijn inspiratie vandaan. Curaçao was mijn laatste reis.

Ambitie
Mijn creatieve kant nog meer ontwikkelen en ik zou heel graag designs op stoffen willen maken.

Guilty pleasure
Bollywood films. Het is zo romantisch; net op het moment dat ze elkaar gaan kussen gaan ze allemaal dansen.

Kledingkast
Daar vind je heel veel jurkjes en kokerrokken. Ik hou heel erg van kant maar heb ook bombers en sneakers. Vooral de combinatie vind ik heel leuk; bijvoorbeeld een kokerrok met sneakers en dan die jaren ‘50 kokerrokken.

Accessoires
Bijna nooit, alleen oorbellen en een ring.

 

Voor meer fashion inspiratie, check fashionblog Hotterdan

Shopgedrag
Heel veel online. Ik ben gewoon wat lui en de winkels vind ik vaak te druk. Het is zelfs zo erg dat mijn postbode mij herkent in de stad en dan zegt hij ‘hey Kuijper van 45a’. Ik shop vaak bij de H&M, Asos en Topshop. Ik heb in Engeland gewoond dus ik hou ook van Engelse shops. Ik weet precies wat ik wil; ik ben een gerichte shopper.

Wat heb je nu aan?
Schoenen: Graceland, van Van Haren; gewoon cheapos. Rok & shirt: H&M. Ketting: laten maken bij mijnnaamketting.nl. Oorbellen: Topshop. Ring: van mijn oma. Speld: Fabienne Chapot

Stylicoon
Qua jaren ‘50 achtige looks hou ik van de stijl van Monica Bellucci uit de film Malena; zij heeft veel van die kokerrokken. Helena Christensen; heeft een beetje hippie look maar ook iemand als Beyonce vind ik ook echt heel tof qua kledingstijl.

Typisch Elke
Dat ik heel vaak “sorry” zeg. En ik ben cheesecake verslaafd.

De volgende Expozed Talk komt 22 maart uit. Volg ons in de tussentijd op Facebook en Instagram.

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *