Een gloednieuwe Expozed Talk staat klaar. Deze week ging Saskia bij creative head Huub Verburg langs. 

Huub
Ik ben Huub , ik ben 21 jaar en ik woon in Rotterdam. Ik ben aan het afstuderen op de WDKA; richting audiovisueel ontwerpen. Ik werk veel freelance in film en eigenlijk is wat ik dan doe heel divers, maar ik focus me op regie en editing, maar ik film zelf ook nog vaak genoeg.Huub

Stijl
Ik heb niet echt een vaste gimmick in m’n werk, ik probeer altijd iets nieuws te proberen en denk ook dat de stijl van de video afhangt van wat het onderwerp is, en wat je wilt vertellen. Vanuit het concept bedenk je een stijl die het concept het beste naar voren brengt, in zowel regie en editing. Bijvoorbeeld, de video van DJ Abstract – Jheeze! Hier was de input van de clip om iets te doen binnen het thema Texas chain saw massacre en daar wilden we een bizar en onnavolgbaar verhaal voor schieten.

Hier was de input van de clip om iets te doen binnen het thema Texas chain saw massacre en daar wilden we een bizar en onnavolgbaar verhaal voor schieten. Ik ben toen samen met de cameraman de stijl gaan bepalen. We kwamen al snel bij een grimey sfeer en een hele lijpe absurde wereld.

Lopende projecten
Wat er nog aankomt is een video voor een project van Anna Nooshin en Romy Bresseleers (editor) wat heel tof gaat zijn.

Inspiratie
Ik haal m’n inspiratie uit het kijken van heel veel videoclips. Af en toe luister ik een nummer 100x op een dag puur omdat ik de video dan weer voor me zie. Ik check ook de nieuwe commercials van Adidas orginials (Original is never finished) want ik vind het vet om te zien dat ondanks dat die video’s heel experimenteel en uitgesproken zijn er nog wel een commerciële toepassing in zit. Dat is natuurlijk super dope, dat je met heel veel creatieve vrijheid toch een product kan maken voor een groot merk.

Inspiratie icoon
Woodkid/Yoann Lemoine vind ik heel tof. Hij is zowel filmmaker als succesvol muzikant. Hij maakt zijn eigen videoclips. Het gevoel van het maken van de muziek en wat daarbij de beeldvertaling, komt uit 1 en hetzelfde brein; zijn stijl is heel iconisch en de loop van z’n carriere is al helemaal interessant! Verder vind ik de stijl van de videoclips van Portugal the man, Jain ook nice. Deze artiesten werken vaak samen met dezelfde regisseurs voor hun videoclips, waardoor verschillende clips bijna als sequels aan gaan voelen, hierdoor wordt de sfeer van de muziek en het beeld echt één.

Vrije tijd
In mijn vrije tijd en eigenlijk ook om even met iets anders bezig te zijn, schilder ik; dit doe ik al een aantal jaar en ik haal er ook weer nieuwe inspiratie uit.Work

Bekijk en koop al het werk van Huub hier

Goals
Ik ben nu vooral bezig met afstuderen, het filmplan staat nog niet helemaal vast dus daar kan ik nog niks over zeggen!

Guilty pleasure
BLØF, Italo muziek en programma’s van Alberto Stegeman.

Kledingkast
Sneakers, veel donkere kleuren en veel sportswear. Ik vind het vaak wel belangrijk dat als kleding er goed uit ziet het nog wel praktisch moet blijven. Van die leren jassen met superveel ritsen die dan geen zakken hebben, daar zal je me nooit in zien.


Accessoires
Sowieso bijna altijd een muts of pet en verder een horloge, kettingen en een ring.

Shopgedrag
Best wel doelgericht, daarom koop ik vaak online kleding. Asos, Freshcotton. Voor sneakers ga ik altijd sowieso naar een sneakerwinkel. Ik ben geen sneakerhead maar ik kan wel echt gefixeerd zijn op een sneaker en bij deze die ik nu aan heb wilde ik ze gewoon persée hebben. Het zijn airmax 95 van Nike en in een kleur waar ik nog geen sneaker in had.


Wat heb je nu aan?
Schoenen zijn van Nike Airmax 95, bij Collab gekocht. Broek is van Asos en trui is van Rocawear. De ring heb ik gekregen en ik heb hem eigenlijk altijd om. Sokken van Adidas, classic whites.

Typisch Huub
Mellow I guess, maar wel scherp.

De volgende Expozed Talk komt 7 juni uit. Volg ons op Facebook en Instagram voor meer creatief nieuws!

 

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *