Mijn doel met fotograferen is om internationaal bekend te worden

Voor deze nieuwe Expozed Talk heeft Saskia een zeer talentvolle en zeer chille fotograaf gespot, te weten Faysal Bouhidi uit Papendrecht. Je raadt het wel, een hele middag gezellig gebabbeld en foto’s gemaakt. Lees gauw verder om Faysal beter te leren kennen. 

Faysal
Ik ben Faysal, ik ben 23 jaar en ik kom uit Papendrecht. Ik ben fotograaf en vormgever en daarnaast werk ik in de horeca. Ik heb Art & Design gestudeerd op de Davinci college in Dordrecht.

Phicevisuals
Voorheen fotografeerde ik alleen met mijn telefoon. Ik vond fotograferen zo leuk dat ik precies een jaar geleden een Canon 450d heb aangeschaft en daarna ben ik vrij snel naar Sint-Maarten vertrokken. Daar had ik heel veel foto’s gemaakt en toen ik terug in Nederland was, kwamen de opdrachten vanzelf binnen. Zo is phicevisuals begonnen.

Stijl
Ik heb eigenlijk verschillende stijlen. Het ligt er aan hoe ik de foto’s wil editen; dit kan verschillen in bijv. kleur en diepte. Ik maak portretten maar ook landschap foto’s en daar zit een groot verschil in. Ik heb geen studie gedaan in fotografie; ik heb het mezelf aangeleerd en ik leg alles vast aan de hand van m’n gevoel. Mijn opdrachten zijn best wel breed; party fotografie, bruidsfotografie en in mijn vrije tijd fotografeer ik veel landschappen. Soms heb ik een opdracht waarbij ik alleen hoef vast te leggen en soms heb ik opdrachten waarbij er een gedachte achter schuilt.

Inspiratie
Inspiratie haal ik van Instagram en Pinterest. Ik kijk naar foto’s van andere fotografen maar ook infomercials over fotografie. Er zijn heel veel mensen die hele toffe foto’s maken, ik check bijvoorbeeld moodygrams veel; dit is een featuring pagina.

Ambitie
Mijn doel met fotograferen is om internationaal bekend te worden en ik zou het heel vet vinden als reisbureaus of Instagram mij zou benaderen om foto’s te maken op locatie. Een ambitie wat ik ook echt heb is internationale exposities te doen en dat mijn werk ook verkocht wordt.

Guilty pleasure
Ik kan niet met geld omgaan, want ik hou teveel van eten.

Kledingkast
Voorheen alleen zwart, wit of grijs. Sinds twee jaar heb ik wat kleur aan mijn stijl toegevoegd. Rood vind ik dope maar ik heb ook pastel- en grondkleuren in mijn kast hangen. En heel veel grijs; ik heb echt iets met de kleur grijs. Grijs is een combinatie van zwart en wit; dat is unity. Mijn stijl is te omschrijven als urban, hipster, casual en soms classy; een mix van alles en nog wat.

Accessoires
Alleen horloge en een pet.

 

Meer fashion inspiratie doe je op bij fashionblog Hotterdan!

Shopgedrag
Bij mij is het of ik shop drie jaar niet, bij wijze van, of ik koop random iets als ik in de stad ben en anders online. Ik heb geen favo winkel, als ik iets dope vindt dan koop ik het gewoon en dan maakt het niet uit welke winkel het is. Online shop ik meestal bij Zalando. Merken boeien me niet en ook niet waar ik iets haal.

Wat heb je nu aan?
Mijn schoenen zijn Nike Air max zeo SE Velvet Brown/Dusty Oeach-Cargo Khaki. Ik heb ze bij sneakerdistrict.nl gekocht. Ik heb een zwarte spijkerbroek aan en een gele hoody van Zalando. Mijn cap is van Adidas en die heb ik bij de Bristol gekocht en mijn horloge is van Casio. M’n jas is van Jack & Jones.

Typisch Faysal
Een zweverige vrolijke spontane guy die altijd aan is voor een dansje.

 

De volgende Expozed Talk komt 19 april uit. Volg Expozed ook op Instagram en Facebook

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *